به گزارش راهبرد معاصر؛ مژگان صفری مقدم، مدیر پشتیبانی و راهبری عملیات شرکت سپردهگذاری مرکزی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: میراث، سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث آنهاست که از آبان ماه امسال شروع به فعالیت کرد.
این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: در ابتدا زمان بندیهایی را برای مراجعه وراث به مراکز تشکیل دهنده پرونده مشخص کردیم، اما از روز گذشته (۳ دی) این زمان افزایش یافت و فرآیند تشکیل پرونده برای تمامی متوفیان از سال ۱۳۸۴ تا ۳۱ تیر ماه سال ۱۳۹۹ باز شده است و وراث تمامی متوفیان که در این سالها بودند و سهام عدالت داشتند میتوانند به دفاتر کارگزاری و شعب بانکی منتخب اعلام شده مراجعه کنند.
صفری مقدم افزود: با توجه به این که در اجرا از شعب بانکها در کنار کارگزاریها استفاده کردیم، این موضوع سبب شد پراکندگی جغرافیایی دفاتری که اقدامات را انجام میدهند بیشتر شود. بانکهایی همانند ملی، تجارت، ملت و بانک پارسیان اکنون این خدمت را در شعب منتخب خود ارائه میدهند. به همین سبب و از زمان اضافه شدن بانکها به این پروژه استقبال چشمگیری در این پروژه داشته ایم و تشکیل پروندهها بیش از دو برابر افزایش یافته است. مسلما هر چه سریعتر وراث این اقدام را انجام دهند، کار انتقال با سرعت بیشتری انجام خواهد شد و اگر اقدامات انجام گیرد در مرحله بعدی واریز سود سهام عدالت این افراد سود مربوط به سهام عدالت متوفی خود را دریافت خواهند کردند.
این مقام مسئول میگوید: در اطلاعیههای متعدد اعلام شده که کار تشکیل پرونده و اقدامات مربوطه بهتر است در دفاتر کارگزاری و شعب منتخب بانکها انجام شود چرا که هم به صورت رایگان خواهد بود و دیگر وراث نیازی به واریز وجه نخواهند داشت و هم این که موضوع سرعت در انجام کامل فرایند مطرح میشود. زمانی که فرآیند از طریق شعب کارگزاری و بانکهای منتخب انجام شود وراث میتوانند از طریق سامانه ddn پیگیر مراحل کار باشند و به محض این که پروندهها به شرکت سپردهگذاری مرکزی برسد کار انتقال دارایی در همان روز انجام خواهد شد و افراد حداکثر در ۲۴ ساعت آینده میتوانند دارایی منتقل شده را در سبد سهام خودشان مشاهده کنند. به همین سبب برای این مورد رایگان بودن و افزایش سرعت تاکید این است که فرآیند از طریق شعب کارگزاری و بانکها انجام شود.
او در پاسخ به این سوال که وراث متوفیان بعد از سال ۹۹ چه زمانی باید اقدام کنند؟ گفت: از ۳۱ تیر سال ۹۹ به سبب این که طبق مصوبه سازمان بورس سهام عدالت مشمول مالیات شده است و به این خاطر که فرآیند الکترونیکی است فعلا این گروه از افراد باید منتطر باشند تا شرکت سپردهگذاری مرکزی بتواند بستر مناسبی را فراهم کند./باشگاه خبرنگاران جوان